Άρθρα

Ενημερωθείτε από τα άρθρα μας για θέματα που αφορούν τις επιστήμες των υπηρεσίων μας.

Σεμινάριο Touch & Say

Σεμινάριο Touch & Say

Η Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας - ΕΨΥΠΕΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις Plus συνδιοργανώνουν το βιωματικό σεμινάριο διδαχής της μεθόδου Phoneme Touch and Say.

Μουσικοθεραπεία και παιδιά

Μουσικοθεραπεία και παιδιά

Η μουσική και τα επί μέρους στοιχεία της μπορεί να λειτουργήσει σε πολλαπλά επίπεδα επικουρικά με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις σε ατομικά ή ομαδικά τακτικά προγράμματα. Το γραφείο μας σε συνεργασία με τον Μουσικοθεραπευτή Μιχάλη Τόμπερ θα διενεργήσει ομιλία για τις μουσικές παρεμβάσεις σε θεραπευτικά και εκπαιδευτικά πλαίσια.

Σεμινάριο για την εκπαίδευση χορήγησης του ΕΔΑΛΦΑ

Σεμινάριο για την εκπαίδευση χορήγησης του ΕΔΑΛΦΑ

Το κέντρο μας Στήριξις Plus σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας - ΕΨΥΠΕΑ συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 11 Ιουνίου σεμινάριο για την εκπαίδευση χορήγησης του ΕΔΑΛΦΑ (Εργαλείο Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού).

Οπτομετρία - Ομιλία για την ανάπτυξη της όρασης σε παιδιά

Οπτομετρία - Ομιλία για την ανάπτυξη της όρασης σε παιδιά

Το Σάββατο 2 Απριλίου έλαβε χώρα στο Κέντρο μας η ομιλία με θέμα την ανάπτυξη της όρασης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας από τον Dr. Βασίλη Κόκοτα, Optometrist, DOptom Clinical Associate OEPF/COVD/NORA. Στην ομιλία παρευρέθηκαν ειδικοί θεραπευτές (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί και ψυχολόγοι), εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς.

Επίλυση συγκρούσεων

Επίλυση συγκρούσεων

Οι περισσότεροι ενήλικοι τείνουν να θεωρούν τις συγκρούσεις των παιδιών ως κάτι «κακό» και ανεπιθύμητο που θα τα βλάψει,  με αποτέλεσμα να προσπαθούν να τις αποτρέψουν ή να παρεμβαίνουν για να διευθετήσουν οι ίδιοι τη διαφωνία. Σε άλλες περιπτώσεις οι γονείς ή οι σημαντικοί άλλοι, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά δημιουργούν ένα περιβάλλον «αποστειρωμένο» από ερεθίσματα που εν δυνάμει θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση.

top