Άρθρο

Βιωματικό σεμινάριο διδαχής της μεθόδου Phoneme Touch and Say σε συνεργασία με την ΕΨΥΠΕΑ.

Σεμινάριο Touch & Say

Σεμινάριο Touch & Say

Η Εταιρία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας - ΕΨΥΠΕΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις Plus συνδιοργανώνουν το βιωματικό σεμινάριο διδαχής της μεθόδου Phoneme Touch and Say. Για την Ανάπτυξη του Λόγου, της Ομιλίας και της Φωνολογικής Ενημερότητας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους  χώρους του Κέντρου Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις plus (Θηβών 135 Περιστέρι 12136) την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και απευθύνεται σε Λογοθεραπευτές, Λογοπεδικούς, Λογοπαθολόγους και φοιτητές Λογοθεραπείας.

Συνοπτική περιγραφή σεμιναρίου

Η μέθοδος “Phoneme Touch and Say” (Άγγιξε και Πες) δημιουργήθηκε από την Jill Hicks - Λογοπαθολόγο στον Καναδά και μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στα Ελληνικά από την Δρ. Κωτσοπούλου Αγγελική - Λογοπαθολόγο, η οποία και έχει την αποκλειστικότητα της διδαχής της μεθόδου στην Ελλάδα.

Η μέθοδος είναι ένα σύστημα χειρονομιών που η κάθε μια αντιπροσωπεύει ένα φώνημα. Το κάθε φώνημα έχει μια συγκεκριμένη χειρονομία που βασίζεται στον τρόπο, τόπο και ηχηρότητα του φωνήματος. Οι χειρονομίες παρουσιάζουν την οπτική, απτική και κιναισθητική αναπαράσταση κάθε φωνήματος και ενισχύουν σημαντικά την μνήμη εργασίας ενεργοποιώντας τον οπτικοχωρικό συνδυασμό και το φωνολογικό κύκλωμα. Επηρεάζουν επίσης και την ταχύτητα επεξεργασίας των πληροφοριών.

Χρησιμοποιείται με επιτυχία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου, ομιλίας, ανάγνωσης και γραφής στην προσχολική και σχολική ηλικία, καθώς και σε ενήλικες μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Η μέθοδος Phoneme Touch and Say έχει χρησιμοποιηθεί στο Κέντρο Ημέρας για 10 χρόνια. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε παιδιά με σοβαρή Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, σε παιδιά με Δυσπραξία, και σε παιδιά με Μαθησιακές Διαταραχές κυρίως Δυσλεξία. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει παρουσιαστεί σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και περιλαμβάνει την μάθηση της μεθόδου με εξάσκηση της εφαρμογής της σε μικρές ομάδες υπό την καθοδήγηση των λογοθεραπευτριών Αγγελικής Κωτσοπούλου, Μαρίας Γυφτογιάννη, Κατερίνας Γυφτογιάννη και Αντιγόνης Τρούπου και για τους ενηλίκους από τον Γεώργιο Καραμανλή Ψυχολόγο, Λογοπεδικό. Προβάλλονται videos χρήσης της μεθόδου στην ανάπτυξη ομιλίας, λεξιλογίου, γραμματικής, φωνολογικής ενημερότητας και ορθογραφίας.

Δηλώσεις συμμετοχής

Το Κόστος Συμμετοχής είναι € 230,00 και περιλαμβάνει τα εξής:

  •     DVD της μεθόδου στην Ελληνική γλώσσα
  •     DVD Handbook of Phoneme Touch and Say
  •     Έγχρωμες φωτογραφίες των χειρονομιών με πλήρη περιγραφή των κινήσεων
  •     Εγχειρίδιο της μεθόδου στα Ελληνικά
  •     Γραφική Ύλη
  •     Πιστοποιητικό χρήσης της μεθόδου
  •     2 Coffee Breaks
  •     Ελαφρύ Γεύμα

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή και αποστολή του υλικού της μεθόδου γίνεται από την Jill Hicks που ζει στον Καναδά, κοστίζει € 120,00 και συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26310 55661 (Διοικητικός Yπεύθυνος κ. Γεράσιμος Τουλιάτος), από Τρίτη έως και Παρασκευή  από τις 09:00-15:00 και από τις 17:00-19:00 και Σάββατο από τις 09:00-14:00.

Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής θα γίνεται με κατάθεση ονομαστική στην Alpha Bank Αρ. Λογαριασμού 222 002 002 003270 ή ηλεκτρονικά στον Αρ. Λογαριασμού IBAN της Alpha Bank GR 140 140 222 0222 002 002 003270. Η επιβάρυνση των εξόδων της τράπεζας θα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
 
Η Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί το αργότερο έως και 26 Ιανουαρίου 2018, στη Γραμματεία του Κέντρου Ημέρας στο fax 26310 55615 ή στο epsypea1@otenet.gr. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την 26η Ιανουαρίου 2018 το ποσό συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Αγγελική Μπαλατσούρα

Αγγελική Μπαλατσούρα

Η Αγγελική Μπαλατσούρα είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια με εργασιακή εμπειρία σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών, ατομικές συνεδρίες παιδιών με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

top