Το κέντρο μας ‘’Στήριξις Plus’’ απαρτίζεται από μια ομάδα ειδικών θεραπευτών και δημιουργήθηκε με σκοπό την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση δυσκολιών που δυσχεραίνουν την λειτουργικότητα του παιδιού στην καθημερινότητα του.

 

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Η Αγγελικη Μπαλατσούρα είναι πτυχιούχος του Queen Margaret University College in Edinburgh στη Λογοθεραπεία. Είναι εγγεγραμμένη στον Σωματείο Λογοθεραπευτών Λογοπεδικών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών, ατομικές συνεδρίες παιδιών με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές από το 2007. Η επιμόρφωση της περιλαμβάνει σεμινάρια στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης(TEACCH), εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (PECS), πρώιμης εντατικής παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας μέσω του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιμετώπισης τραυλισμού καθώς και άλλων σεμιναρίων Λογοθεραπείας. Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης του Αθηνά τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης και του Α’ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας) και  έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη των θεραπευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις Plus.

 


Πλουμίδη Ευγενία – Λογοθεραπεύτρια

Πλουμίδη Ευγενία – Λογοθεραπεύτρια

Η Πλουμίδη Ευγενία είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι εγγεγραμένη στο Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών-Λογοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εργάζεται σταθερά απο το 2018 σε κέντρα ειδικών θεραπειών, έχοντας αποκτήσει εμπειρία τόσο στις εξελικτικές όσο και στις αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και επικοινωνίας. Οι ατομικές συνεδρίες που έχει πραγματοποιήσει αφορούν παιδιά με καθυστέρηση λόγου, φωνολογικές διαταραχές και διαταραχές άρθρωσης, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και βαρηκοία.
Είναι εκπαιδευμένη σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και συστήματα επικοινωνίας όπως το PECS, το MAKATON και το δομημένο σύστημα TEACCH. Έχει λάβει πιστοποίηση στη Τεχνική MARTE MEO, στο Feeding Therapy καθώς και στο πρόγραμμα κατάρτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας <<Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες, Παρέμβαση στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά>>. Η θεματολογία των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει αφορά τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, το αισθητηριακό παιχνίδι, τις μαθησιακές δυσκολίες, την οπτομετρία κτ.λ.

 


Ρηγάτου Ιωάννα – Λογοθεραπεύτρια

Ρηγάτου Ιωάννα - Λογοθεραπεύτρια

Η Ρηγάτου Ιωάννα Μαρία αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Πατρών το 2018. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” και πλέον φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Επιστήμες της Αγωγής Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτικήζ Συμβουλευτική” του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί σε αρκετά ακόμα σεμινάρια. Μερικά από αυτά είναι η εναλλακτική μέθοδος επικοινωνίας (PECS), η εντατική αλληλεπίδραση, τα SIMATA, οι Κοινωνικές Ιστορίες, το Oral Placement Therapy και το Feeding Therapy. Από το 2018 έως και σήμερα εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών και η εμπειρία της περιλαμβάνει περιστατικά με νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, καθυστέρηση λόγου, αρθρωτικες και φωνολογικές διαταραχές.

 


Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια SI

Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια SI

Η Σιώμου Αικατερίνη είναι Εργοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Αθήνας Εργοθεραπείας, με εξειδίκευση στη Θεραπεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά Ayres (Ayres Sensory Integration ASI) και συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό σεμιναριών καθώς και εποπτειών για Εργοθεραπευτές.

Από το 2012 εργάζεται κέντρα ειδικής αγωγής πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα καθώς και μαθησιακές δυσκολίες.

 


Κιουρκτσή Έφη – Εργοθεραπεύτρια SI

Κιουρκτσή Έφη - Εργοθεραπεύτρια SI 

Η Κιουρκτσή Έφη είναι πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, το έτος 2018. Είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στο πλαίσιο των βασικών σπουδών της έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου ασχολήθηκε με την αποκατάσταση ενηλίκων με εγκεφαλικά επεισόδια, παραπληγίες, τετραπληγίες και διάφορες νευρολογικές διαταραχές και στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής (Κ.Κ.Ψ.Υ.) του νοσοκομείου <<Αιγινήτειον>>, το οποίο περιελάμβανε ομαδικά προγράμματα δραστηριοτήτων καθημερινής διαβίωσης, καθώς και γνωστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Έκτοτε, εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στην θεραπευτική προσέγγιση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης (sensory integration, module 1,2,3), παρακολουθεί μηνιαίες εποπτείες με έμπειρο εργοθεραπευτή και συμμετέχει σε σεμινάρια και ειδικές εκπαιδεύσεις ώστε να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να παραμένει ενημερωμένη σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις.

 


Μαμάκου Βατώ – Εργοθεραπεύτρια

Μαμάκου Βατώ

Η Μαμάκου Βατώ είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το έτος 2022. Είναι εγγεγραμμένη στο Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Κατά τη φοίτησή της στη σχολή πραγματοποίησε κλινικές ασκήσεις σε κέντρο αυτισμού παιδιών και εφήβων, στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά και στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική, ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ” και ασχολήθηκε με αναπτυξιακές, νευρομυικές και ψυχικές διαταραχές σε ένα μεγάλο ηλικιακό εύρος.

Έκτοτε, εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών και σε παιδικούς σταθμούς ως εργοθεραπεύτρια. Είναι εκπαιδευμένη στο πρόγραμμα “Ανίχνευση, Διάγνωση και Αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με ΔΕΠ-Υ”, έχει παρακολουθήσει τη βασική εκπαίδευση “Εντατική Αλληλεπίδραση” και είναι πιστοποιημένη στη μέθοδο SOS APPROACH TO FEEDIND και FOODTIME . Παράλληλα, παρακολουθεί εκπαιδεύσεις στην όραση και μάθηση. Παρακολουθεί συστηματικές εποπτείες με έμπειρους εργοθεραπευτές και συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες για συνεχή ενημέρωση πάνω στη βιβλιογραφία και προσωπική εξέλιξη στην κλινική παρέμβαση.

 


Καρατασά Μαρία – Ειδική Παιδαγωγός

Καρατασά Μαρία

Η Μαρία Καρατασά είναι απόφοιτη της “Φιλοσοφικής Σχολής” του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διαθέτει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών “Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης” του πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πάτρας.

Επιπλέον είναι κάτοχος επάρκειας “Νοηματικής Γλώσσας” του εκπαιδευτικού κέντρου νοηματικής γλώσσας “Κρατύλος”. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στον τομέα της ειδικής αγωγής και συγκεκριμένα στις μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού. Έχει εργαστεί ως φιλόλογος καθηγήτρια στο επαγγελματικό σχολείο αναπήρων “Ε.Ε.Ε.Ε.Κ” στο Αιγάλεω, στο “3ο Γενικό Γυμνάσιο” στο Περιστέρι σε τμήματα ένταξης καθώς και η εμπειρία της σε ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα με μαθητές ΔΑΦ (διαταραχή αυτιστικού φάσματος) και ΔΕΠ-Υ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητα) είναι πολυετή.
 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιεί και ολοκληρώνει τις σπουδές της ως βοηθός “Εργοθεραπείας” στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δέλτα. Τέλος, ενημερώνεται διαρκώς για τις καινούργιες μετεκπαιδεύσεις / σεμινάρια του χώρου και δεν επαναπαύεται στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της.
 
 

Μόσχου Δήμητρα – Λογοθεραπεύτρια 

Μόσχου Δήμητρα - Λογοθεραπεύτρια 

Η Μόσχου Δήμητρα είναι λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος απο το ΑΤΕΙ Πατρών. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο γενικό νοσοκομείο “Παίδων Αγίας Σοφίας”, όπου εκπαιδεύτηκε στην εκμάθηση και χρήση διαφόρων αξιολογητικών εργαλείων.

Απο το 2018 εως και σήμερα εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών και τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Η εργασιακή της εμπειρία αφορά παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, καθυστέρηση λόγου, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές.

Έχει παρακολουθήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών “Αυτισμός: Κατανόηση Εκπαίδευση και Παρέμβαση” και έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες μεθόδους όπως το ΜΑΚΑΤΟΝ, oral Placement και η Εντατική Αλληλεπίδραση κ.α.

 


Άννα Θεοδωρίδη – Ψυχολόγος

Άννα Θεοδωρίδη - Ψυχολόγος

Η Άννα Θεοδωρίδη ολοκλήρωσε σπουδές ψυχολογίας στο ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα τις εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας στην ψυχική υγεία.

Από το 2019 εκπαιδεύεται στο κλασσικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητα σε συνεργασία με την Ψυχοκίνηση. Στο πλαίσιο ανάπτυξης και εξέλιξης της κλινικής της εργασίας έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ειδικεύσεις σχετικά με την Ψυχική υγεία παιδιού και εφήβου.

Έχει εργαστεί υποστηρικτικά σε κέντρα προσχολικής αγωγής και σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με κέντρα συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας και ειδικής αγωγής, πραγματοποιώντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους καθώς και συνεδρίες συμβουλευτικής σε γονείς.

 


Ελευθερία Καρατάσιου – Eργοθεραπεύτρια

Ελευθερία Καρατάσιου - Eργοθεραπεύτρια

Η Ελευθερία Καρατάσιου είναι εργοθεραπεύτρια και αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) το 2019.

Από τότε συνεργάζεται με παιδιά και εφήβους με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και με τις οικογένειές τους, σε κέντρα ειδικών θεραπειών. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια, με ενδεικτικά θέματα την εργοθεραπευτική εκτίμηση παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και τις δυσκολίες σίτισης (SOS Feeding Approach), γραφοκινητικότητας και εκπαίδευσης τουαλέτας.

Είναι εγγεγραμμένη στο Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

 


Όλοι μας οι συνεργάτες πραγματοποιούν σταθερές εποπτείες με έμπειρους συναδέλφους για την βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών μας.

Το κέντρο μας, επίσης, συνεργάζεται με:

Παιδοψυχίατρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αξιολογεί  τους παράγοντες (ψυχολογικούς, βιολογικούς και κοινωνικούς) που σχετίζονται με την εμφάνιση των διαταραχών της ψυχικής υγείας και παρέχει υπεύθυνη ιατρική υποστήριξη και συμβουλευτική. Οι διαταραχές αυτές μπορεί να είναι: διαταραχή της ανάπτυξης, διαταραχές συναισθήματος, ψυχωτική διαταραχή, διαταραχή διατροφής ή διαταραχές της συμπεριφορά.

Διατροφολόγο, ο οποίος συμβουλεύει και “εκπαιδεύει” τους γονείς αλλά και συμμετέχει στην αποκατάσταση των διατροφικών διαταραχών του παιδιού ή του εφήβου (παιδική παχυσαρκία, επιλεκτικότητα τροφής  κ.α.), σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα.

Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αναλαμβάνει παιδιά με νευρολογικές διαταραχές, ώστε να επιτευχθεί η εκπαίδευση τους σε φυσιολογικά πρότυπα κίνησης και η μεγαλύτερη δυνατή κινητική ανεξαρτησία τους.

Στόχος μας είναι η συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας με το περιβάλλον του παιδιού ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτό και την οικογένεια του.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε παιδιά εφήβους και ενήλικες που χρήζουν παρέμβασης από τους θεραπευτές του κέντρου μας. Πραγματοποιούνται  ειδικά τεστ κατά περίπτωση και κατά της συνεδρίες γίνεται χρήση ειδικού λογισμικού. Διοργανώνονται σεμινάρια και ημερίδες η θεματολογία των οποίων ποικίλει και αφορά στην ενημέρωση γονέων και διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εφήβους, ενηλίκους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας).

Το κέντρο μας συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.