Το κέντρο μας ‘’Στήριξις Plus’’ απαρτίζεται από μια ομάδα ειδικών θεραπευτών και δημιουργήθηκε με σκοπό την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση δυσκολιών που δυσχεραίνουν την λειτουργικότητα του παιδιού στην καθημερινότητα του.

 

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Μπαλατσούρα είναι πτυχιούχος του Queen Margaret University College in Edinburgh στη Λογοθεραπεία. Είναι εγγεγραμμένη στον Σωματείο Λογοθεραπευτών Λογοπεδικών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών, ατομικές συνεδρίες παιδιών με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Η επιμόρφωση της περιλαμβάνει σεμινάρια στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH), εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (PECS), πρώιμης εντατικής παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας μέσω του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιμετώπισης τραυλισμού καθώς και άλλων σεμιναρίων Λογοθεραπείας. Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης του Α’ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας) και έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη των θεραπευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις Plus.

 

Μπαλέση Κυριακή – Εργοθεραπεύτρια SI

Μπαλέση Κυριακή – Εργοθεραπεύτρια

Η Μπαλέση Κυριακή είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας το έτος 2010. Είναι εγγεγραμμένη στον Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει οκταετή εμπειρία στην παιδιατρική και ψυχιατρική εργοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration, module 1,2,3) και σε θέματα όρασης με παράλληλη εποπτεία. Έχει επιμορφωθεί με σεμινάρια που αφορούν το ψυχόδραμα, την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, το παιχνίδι στον αυτισμό, το baby swimming. Επίσης έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ.

 

Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια SI

Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια

Η Σιώμου Αικατερίνη είναι Εργοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Αθήνας Εργοθεραπείας, με εξειδίκευση στη Θεραπεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά Ayres (Ayres Sensory Integration ASI) και συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων καθώς και εποπτειών για Εργοθεραπευτές. Εργάζεται σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, όπως παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Διάσπαση Προσοχής και Υπερκινητικότητα καθώς και Μαθησιακές Δυσκολίες.

 

Τσουγκράνη Βαρβάρα – Ψυχολόγος

Τσουγκράνη Βαρβάρα – Ψυχολόγος

H Tσουγκράνη Βαρβάρα αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έκτοτε εξειδικεύτηκε στην ανίχνευση και μαθησιακή παρέμβαση παιδιών και εφήβων, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων. Εδώ και 13 χρόνια εργάζεται συστηματικά στη μαθησιακή και ψυχοσυναισθηματική στήριξη παιδιών κι εφήβων, καθώς και των οικογενειών τους. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό και συνεργάστηκε με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στοχεύοντας στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Επιλέχθηκε ως συνεργάτης της ΕΚΨΨΥ προκειμένου να ανήκει στην ομάδα υλοποίησης Πιλοτικού προγράμματος Ενδυνάμωσης της Ψυχικής Ανθεκτικότητας σε σχολεία όλης της Αττικής, έργο εποπτευόμενο από την Περιφέρεια Αττικής. Υπήρξε μέλος της ομάδας που σχεδίασε και υλοποίησε δομημένο πρόγραμμα ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό, το οποίο παρουσιάστηκε και στο πρώτο συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμη σχεδιάζει και εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα, αξιοποιώντας το παιχνίδι και την τέχνη στοχεύοντας στην καλλιέργεια δεξιοτήτων παιδιών ηλικίας 6-11 χρόνων. Παράλληλα είναι συντονίστρια Σχολών Γονέων και εισηγήτρια Σεμιναρίων και Βιωματικών Εργαστηρίων σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών.

 

Μπαλέση Γεωργία – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλέση Γεωργία – Λογοθεραπεύτρια

Η Μπαλέση Γεωργία είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λογοθεραπείας το έτος 2008. Είναι εγγεγραμμένη στον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει δεκαετή εμπειρία στην αποκατάσταση διαταραχών του λόγου και της ομιλίας σε κέντρα ειδικών θεραπειών και κατ’ οίκον συνεδρίες. Έχει εκπαιδευτεί στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH),  στην εναλλακτική μέθοδο επικοινωνίας (PECS), στο σύστημα M.O.R.E.  (στόμα: επίδραση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση και στάση του σώματος) και στην χορήγηση του Διαγνωστικού Εργαλείου Αθηνά Τεστ. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συμπόσια με ποικίλα θέματα όπως τις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, το ψυχόδραμα, την τραυλική διαταραχή ροής της ομιλίας στην παιδική ηλικία, την αξιολόγηση και παρέμβαση στη γλωσσική διαταραχή κ.α.

 

Ξυδού Βαρβάρα – Ψυχολόγος

Ξυδού Βαρβάρα – Ψυχολόγος

Η Ξυδού Βαρβάρα σπούδασε Ψυχολογία στο Open University και ειδικεύθηκε ως Οικογενειακή Σύμβουλος στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Είναι εκπαιδευόμενη στο πενταετές πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Εργάζεται ως Ψυχολόγος στο Κέντρο «Στήριξις Plus», στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και ιδιωτικά, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε γονείς και εφήβους.

 

Τουντοπούλου Αθανασία – Εργοθεραπεύτρια

Τουντοπούλου Αθανασία – Εργοθεραπεύτρια

Η Τουντοπούλου Αθανασία είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας το έτος 2006 και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει ενδεκαετή εμπειρία στην παιδιατρική εργοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στο σύστημα M.O.R.E., στον εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας PECS και στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH).  Είναι επίσημος συνεργάτης του Α’ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας) και έχει επιμορφωθεί στην αντιμετώπιση της δυσγραφίας. Από το 2006 απασχολείται σε κέντρα ειδικών θεραπειών ενώ από το 2007 συνεργάζεται με σχολικά πλαίσια όπου παρέχει συνεδρίες εργοθεραπείας σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

 

Μυρτώ Ρουμελιώτη – Ψυχολόγος

Μυρτώ Ρουμελιώτη - Ψυχολόγος

Η Μυρτώ Ρουμελιώτη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη «θεραπεία οικογένειας συστημικής κατεύθυνσης» στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στη «διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών» στο Ινστιντούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς Ι.Ε.Θ.Σ, και στην «Πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση: παρατήρηση βρέφους» στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στον κλάδο της, όπως, μεταξύ άλλων, σεμινάρια πάνω στην ψυχοπαθολογία παιδιών, στη δομημένη εκπαιδευση TEACCH και στο συντονισμό Σχολών γονέων . Έχει εργασθεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών πάνω στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, στην ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση με παιδιά και εφήβους καθώς και στη συμβουλευτική οικογένειας. Επιπλέον, έχει εργασθεί σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και σε Κέντρα Ημέρας και Σχολεία Ειδικής Αγωγής με παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αισθητηριακές διαταραχές και κινητικά προβλήματα.

 

Κάκου Μυρτώ – Ψυχολόγος

Η Mυρτώ Κάκκου είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού από το Leiden University της Ολλανδίας στο τομέα της Ψυχολογίας του Παιδιού και του Εφήβου. Εκπαιδεύτηκε στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν την ειδική αγωγή, την συμβουλευτική γονέων, την ψυχοθεραπεία αλλά και το θεατρικό παιχνίδι. Εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στο κομμάτι της ψυχολογικής υποστήριξης και της ειδικής παιδαγωγικής παρέμβασης παιδιών όλων των ηλικιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Ειρήνη Μπαϊρακτάρη – Ψυχολόγος

Η Ειρήνη Μπαΐρακτάρη είναι απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία και είναι υποψήφια Διδάκτωρ Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Αγγελική Ντουλέ – Εργοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Ντουλέ αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη θεραπεία μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ενώ παράλληλα εργάζονταν σε κέντρα αποκατάστασης παιδιών με αναπτυξιακές και νευρολογικές δυσκολίες. Το 2014 ειδικεύθηκε στη Sherborne μέσω της οποίας οργανώνει ομάδες παιδιών βρεφικής, νηπιακής, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Αλεξάνδρα Μπότη – Μουσικοπαιδαγωγός

Αλεξάνδρα Μπότη - Μουσικοπαιδαγωγός

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη,
International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. παίζοντας γαλλικό κόρνο και μέλος της Sinfonietta Hellenica.
Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006 έως και σήμερα.
Γράφει στίχους και μουσική. Είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α. και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.

Το κέντρο μας, επίσης, συνεργάζεται με:

Παιδοψυχίατρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αξιολογεί  τους παράγοντες (ψυχολογικούς, βιολογικούς και κοινωνικούς) που σχετίζονται με την εμφάνιση των διαταραχών της ψυχικής υγείας και παρέχει υπεύθυνη ιατρική υποστήριξη και συμβουλευτική. Οι διαταραχές αυτές μπορεί να είναι: διαταραχή της ανάπτυξης, διαταραχές συναισθήματος, ψυχωτική διαταραχή, διαταραχή διατροφής ή διαταραχές της συμπεριφορά.

Διατροφολόγο, ο οποίος συμβουλεύει και “εκπαιδεύει” τους γονείς αλλά και συμμετέχει στην αποκατάσταση των διατροφικών διαταραχών του παιδιού ή του εφήβου (παιδική παχυσαρκία, επιλεκτικότητα τροφής  κ.α.), σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα.

Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αναλαμβάνει παιδιά με νευρολογικές διαταραχές, ώστε να επιτευχθεί η εκπαίδευση τους σε φυσιολογικά πρότυπα κίνησης και η μεγαλύτερη δυνατή κινητική ανεξαρτησία τους.

Στόχος μας είναι η συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας με το περιβάλλον του παιδιού ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτό και την οικογένεια του.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε παιδιά εφήβους και ενήλικες που χρήζουν παρέμβασης από τους θεραπευτές του κέντρου μας. Πραγματοποιούνται  ειδικά τεστ κατά περίπτωση και κατά της συνεδρίες γίνεται χρήση ειδικού λογισμικού. Διοργανώνονται σεμινάρια και ημερίδες η θεματολογία των οποίων ποικίλει και αφορά στην ενημέρωση γονέων και διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εφήβους, ενηλίκους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας).

Το κέντρο μας συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.