Το κέντρο μας ‘’Στήριξις Plus’’ απαρτίζεται από μια ομάδα ειδικών θεραπευτών και δημιουργήθηκε με σκοπό την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση δυσκολιών που δυσχεραίνουν την λειτουργικότητα του παιδιού στην καθημερινότητα του.

 

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Μπαλατσούρα είναι πτυχιούχος του Queen Margaret University College in Edinburgh στη Λογοθεραπεία. Είναι εγγεγραμμένη στον Σωματείο Λογοθεραπευτών Λογοπεδικών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών, ατομικές συνεδρίες παιδιών με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η επιμόρφωση της περιλαμβάνει σεμινάρια στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH), εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (PECS), πρώιμης εντατικής παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας μέσω του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιμετώπισης τραυλισμού καθώς και άλλων σεμιναρίων Λογοθεραπείας. Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης του Α’ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας) και έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη των θεραπευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις Plus.


Μπαλέση Γεωργία – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλέση Γεωργία – Λογοθεραπεύτρια

Η Μπαλέση Γεωργία είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λογοθεραπείας το έτος 2008. Είναι εγγεγραμμένη στον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει δεκαετή εμπειρία στην αποκατάσταση διαταραχών του λόγου και της ομιλίας σε κέντρα ειδικών θεραπειών και κατ’ οίκον συνεδρίες. Έχει εκπαιδευτεί στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH),  στην εναλλακτική μέθοδο επικοινωνίας (PECS), στο σύστημα M.O.R.E.  (στόμα: επίδραση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση και στάση του σώματος) και στην χορήγηση του Διαγνωστικού Εργαλείου Αθηνά Τεστ. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συμπόσια με ποικίλα θέματα όπως τις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, το ψυχόδραμα, την τραυλική διαταραχή ροής της ομιλίας στην παιδική ηλικία, την αξιολόγηση και παρέμβαση στη γλωσσική διαταραχή κ.α.


Μάρθα Ποντίκη – Λογοθεραπεύτρια

Μάρθα Ποντίκη – Λογοθεραπεύτρια

Η Μάρθα Ποντίκη αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών. Από το 2015 εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών, κατ’οίκον συνεδρίες ενώ παράλληλα έχει εργαστεί και σε σχολεία ως συνοδός παράλληλης στήριξης. Έχει δουλέψει με περιστατικά με γλωσσικές διαταραχές, φωνολογικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές,   σύνδρομο Down κ.α. Επιπροσθέτως, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μαθημάτων και εποπτειών. Από το 2018 παρακολουθεί το τριετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Γιουνγκιανή –Ψυχοδυναμική συμβουλευτική μέσω της χοροθεραπείας.


Μπαλέση Κυριακή – Εργοθεραπεύτρια SI

Μπαλέση Κυριακή – Εργοθεραπεύτρια

Η Μπαλέση Κυριακή είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας το έτος 2010. Είναι εγγεγραμμένη στον Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει οκταετή εμπειρία στην παιδιατρική και ψυχιατρική εργοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration, module 1,2,3) και σε θέματα όρασης με παράλληλη εποπτεία. Έχει επιμορφωθεί με σεμινάρια που αφορούν το ψυχόδραμα, την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, το παιχνίδι στον αυτισμό, το baby swimming. Επίσης έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ.


Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια SI

Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια

Η Σιώμου Αικατερίνη είναι Εργοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Αθήνας Εργοθεραπείας, με εξειδίκευση στη Θεραπεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά Ayres (Ayres Sensory Integration ASI) και συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό σεμιναριών καθώς και εποπτειών για Εργοθεραπευτές. Από το 2012 εργάζεται κέντρα ειδικής αγωγής πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα καθώς και μαθησιακές δυσκολίες.


Αγγελική Ντουλέ – Εργοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Ντουλέ αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στη θεραπεία μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ενώ παράλληλα εργάζονταν σε κέντρα αποκατάστασης παιδιών με αναπτυξιακές και νευρολογικές δυσκολίες. Το 2014 ειδικεύθηκε στη Sherborne μέσω της οποίας οργανώνει ομάδες παιδιών βρεφικής, νηπιακής, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.


Κάτσα Χριστίνα – Εργοθεραπεύτρια SI 

Κάτσα Χριστίνα - Εργοθεραπεύτρια

Η Κάτσα Χριστίνα είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Στο πλαίσιο των βασικών της σπουδών έκανε εξάμηνη κλινική άσκηση στο 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Πειραιά όπου ασχολήθηκε με παιδιά με διάφορα σύνδρομα, με διάσπαση προσοχής- υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Στη συνέχεια έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο ασκληπιείο Βούλας όπου ασχολήθηκε με την αποκατάσταση ενηλίκων με εγκεφαλικά επεισόδια, παραπληγίες, τετραπληγίες και διάφορες νευρολογικές διαταραχές. Έκτοτε εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα στην Αθήνα κάνοντας ατομικές συνεδρίες εργοθεραπείας σε παιδιά καθώς και σε πρωινό εντατικό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης παιδιών με αυτισμό. Τέλος έχει εκπαιδευτεί στην θεραπευτική προσέγγιση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης (sensory integration, module 1,2,3), παρακολουθεί μηνιαίες εποπτείες με έμπειρο εργοθεραπευτή και συμμετέχει σε σεμινάρια ώστε να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να παραμένει ενημερωμένη σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις.


Ειρήνη Μπαϊρακτάρη – Ψυχολόγος PhD

Ειρήνη Μπαϊρακτάρη – Ψυχολόγος

Η Μπαϊρακτάρη Ειρήνη έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Πρόγραμμα Ψυχολογίας), του ΕΚΠΑ. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ειδίκευσης στην Σχολική Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών, ΕΚΠΑ με θέμα “Ο διαμεσολαβητικός ρόλος της αυτοεκτίμησης & της επιθετικότητας στη σχέση ανάμεσα στις γονικές πρακτικές & στον εθισμό στο διαδίκτυο”.

Από το 2011 – 2016 είχε αναλάβει αρμοδιότητες Σχολικής Ψυχολόγου σε σχολεία του Ν. Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΚΠΑ “Eκπαίδευση των παιδιών Ρομά” και συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα της κ. Χατζηχρήστου, διευθύντριας του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας. Ταυτόχρονα παρακολουθούσε και συμμετείχε στην διοργάνωση όλων των δράσεων που διεξάγονται από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας αλλά και από τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας. Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο συστημικής εκπαίδευσης και εξειδικεύεται τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην παρέμβαση των μαθησιακών δυσκολιών. Τέλος, τα τελευταία χρόνια είναι αναπληρώτρια Σχολική ψυχολόγος σε σχολεία του νομού Αττικής, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Μυρτώ Ρουμελιώτη – Ψυχολόγος MSc

Μυρτώ Ρουμελιώτη - Ψυχολόγος

Η Μυρτώ Ρουμελιώτη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη «θεραπεία οικογένειας συστημικής κατεύθυνσης» στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στη «διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών» στο Ινστιντούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς Ι.Ε.Θ.Σ, και στην «Πρώιμη θεραπευτική παρέμβαση: παρατήρηση βρέφους» στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στον κλάδο της, όπως, μεταξύ άλλων, σεμινάρια πάνω στην ψυχοπαθολογία παιδιών, στη δομημένη εκπαιδευση TEACCH και στο συντονισμό Σχολών γονέων . Από το 2011εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών πάνω στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, στην ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση με παιδιά και εφήβους καθώς και στη συμβουλευτική οικογένειας. Επιπλέον, έχει εργασθεί σε Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και σε Κέντρα Ημέρας και Σχολεία Ειδικής Αγωγής με παιδιά και ενήλικες με νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αισθητηριακές διαταραχές και κινητικά προβλήματα.


Μαίρη Βοκορόκου – Ψυχολόγος MSc

Μαίρη Βοκορόκου

Η Μαίρη Βοκορόκου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Ψυχική Υγεία του Παιδιού και του Εφήβου του University College London στην Αγγλία. Είναι επίσης κάτοχος επάρκειας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών στο Ελληνικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή της βιοανάδρασης, κρανιοεγκεφαλικής διέγερσης και οπτικοακουστικού συντονισμού.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στον κλάδο της, όπως, μεταξύ άλλων, σεμινάρια πάνω στην ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, στην ειδική αγωγή και σχολική ψυχολογία. Από το 2017 συνεργάζεται με κέντρα ειδικής αγωγής, παρέχοντας τις υπηρεσίες της τόσο σε ψυχοπαιδαγωγικό όσο και σε μαθησιακό επίπεδο, ενώ συντονίζει και ομάδες παιδιών.


Αλεξάνδρα Μπότη – Μουσικοπαιδαγωγός

Αλεξάνδρα Μπότη - Μουσικοπαιδαγωγός

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη,
International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. παίζοντας γαλλικό κόρνο και μέλος της Sinfonietta Hellenica.
Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006 έως και σήμερα.
Γράφει στίχους και μουσική. Είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α. και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.


Το κέντρο μας, επίσης, συνεργάζεται με:

Παιδοψυχίατρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αξιολογεί  τους παράγοντες (ψυχολογικούς, βιολογικούς και κοινωνικούς) που σχετίζονται με την εμφάνιση των διαταραχών της ψυχικής υγείας και παρέχει υπεύθυνη ιατρική υποστήριξη και συμβουλευτική. Οι διαταραχές αυτές μπορεί να είναι: διαταραχή της ανάπτυξης, διαταραχές συναισθήματος, ψυχωτική διαταραχή, διαταραχή διατροφής ή διαταραχές της συμπεριφορά.

Διατροφολόγο, ο οποίος συμβουλεύει και “εκπαιδεύει” τους γονείς αλλά και συμμετέχει στην αποκατάσταση των διατροφικών διαταραχών του παιδιού ή του εφήβου (παιδική παχυσαρκία, επιλεκτικότητα τροφής  κ.α.), σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα.

Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αναλαμβάνει παιδιά με νευρολογικές διαταραχές, ώστε να επιτευχθεί η εκπαίδευση τους σε φυσιολογικά πρότυπα κίνησης και η μεγαλύτερη δυνατή κινητική ανεξαρτησία τους.

Στόχος μας είναι η συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας με το περιβάλλον του παιδιού ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτό και την οικογένεια του.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε παιδιά εφήβους και ενήλικες που χρήζουν παρέμβασης από τους θεραπευτές του κέντρου μας. Πραγματοποιούνται  ειδικά τεστ κατά περίπτωση και κατά της συνεδρίες γίνεται χρήση ειδικού λογισμικού. Διοργανώνονται σεμινάρια και ημερίδες η θεματολογία των οποίων ποικίλει και αφορά στην ενημέρωση γονέων και διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εφήβους, ενηλίκους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας).

Το κέντρο μας συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.