Το κέντρο μας ‘’Στήριξις Plus’’ απαρτίζεται από μια ομάδα ειδικών θεραπευτών και δημιουργήθηκε με σκοπό την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση δυσκολιών που δυσχεραίνουν την λειτουργικότητα του παιδιού στην καθημερινότητα του.

 

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλατσούρα Αγγελική – Λογοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Μπαλατσούρα είναι πτυχιούχος του Queen Margaret University College in Edinburgh στη Λογοθεραπεία. Είναι εγγεγραμμένη στον Σωματείο Λογοθεραπευτών Λογοπεδικών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών, ατομικές συνεδρίες παιδιών με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η επιμόρφωση της περιλαμβάνει σεμινάρια στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH), εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (PECS), πρώιμης εντατικής παρέμβασης σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών-Δυσλεξίας μέσω του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιμετώπισης τραυλισμού καθώς και άλλων σεμιναρίων Λογοθεραπείας. Είναι πιστοποιημένη συνεργάτης του Α’ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας) και έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη των θεραπευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Υποστήριξης Οικογένειας και Παιδιού Στήριξις Plus.

 


Μπαλέση Γεωργία – Λογοθεραπεύτρια

Μπαλέση Γεωργία – Λογοθεραπεύτρια

Η Μπαλέση Γεωργία είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λογοθεραπείας το έτος 2008. Είναι εγγεγραμμένη στον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει δεκαετή εμπειρία στην αποκατάσταση διαταραχών του λόγου και της ομιλίας σε κέντρα ειδικών θεραπειών και κατ’ οίκον συνεδρίες. Έχει εκπαιδευτεί στις Αρχές Δομημένης Εκπαίδευσης (TEACCH),  στην εναλλακτική μέθοδο επικοινωνίας (PECS), στο σύστημα M.O.R.E.  (στόμα: επίδραση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση και στάση του σώματος) και στην χορήγηση του Διαγνωστικού Εργαλείου Αθηνά Τεστ. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συμπόσια με ποικίλα θέματα όπως τις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, το ψυχόδραμα, την τραυλική διαταραχή ροής της ομιλίας στην παιδική ηλικία, την αξιολόγηση και παρέμβαση στη γλωσσική διαταραχή κ.α.

 


Μάρθα Ποντίκη – Λογοθεραπεύτρια

Μάρθα Ποντίκη – Λογοθεραπεύτρια

Η Μάρθα Ποντίκη αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών. Από το 2015 εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών, κατ’οίκον συνεδρίες ενώ παράλληλα έχει εργαστεί και σε σχολεία ως συνοδός παράλληλης στήριξης. Έχει δουλέψει με περιστατικά με γλωσσικές διαταραχές, φωνολογικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές,   σύνδρομο Down κ.α. Επιπροσθέτως, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, μαθημάτων και εποπτειών. Από το 2018 παρακολουθεί το τριετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Γιουνγκιανή –Ψυχοδυναμική συμβουλευτική μέσω της χοροθεραπείας.

 


Πλουμίδη Ευγενία – Λογοθεραπεύτρια

Πλουμίδη Ευγενία – Λογοθεραπεύτρια

Η Πλουμίδη Ευγενία είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι εγγεγραμένη στο Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοθεραπευτών-Λογοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εργάζεται σταθερά απο το 2018 σε κέντρα ειδικών θεραπειών, έχοντας αποκτήσει εμπειρία τόσο στις εξελικτικές όσο και στις αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και επικοινωνίας. Οι ατομικές συνεδρίες που έχει πραγματοποιήσει αφορούν παιδιά με καθυστέρηση λόγου, φωνολογικές διαταραχές και διαταραχές άρθρωσης, νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και βαρηκοία.
Είναι εκπαιδευμένη σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και συστήματα επικοινωνίας όπως το PECS, το MAKATON και το δομημένο σύστημα TEACCH. Έχει λάβει πιστοποίηση στη Τεχνική MARTE MEO, στο Feeding Therapy καθώς και στο πρόγραμμα κατάρτισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας <<Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες, Παρέμβαση στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά>>. Η θεματολογία των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει αφορά τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, το αισθητηριακό παιχνίδι, τις μαθησιακές δυσκολίες, την οπτομετρία κτ.λ.

 


Ρηγάτου Ιωάννα – Λογοθεραπεύτρια

Ρηγάτου Ιωάννα - Λογοθεραπεύτρια

Η Ρηγάτου Ιωάννα Μαρία αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Πατρών το 2018. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση σε Ειδικό Δημοτικό σχολείο, προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” και πλέον φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Επιστήμες της Αγωγής Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτικήζ Συμβουλευτική” του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί σε αρκετά ακόμα σεμινάρια. Μερικά από αυτά είναι η εναλλακτική μέθοδος επικοινωνίας (PECS), η εντατική αλληλεπίδραση, τα SIMATA, οι Κοινωνικές Ιστορίες, το Oral Placement Therapy και το Feeding Therapy. Από το 2018 έως και σήμερα εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών και η εμπειρία της περιλαμβάνει περιστατικά με νοητική υστέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, καθυστέρηση λόγου, αρθρωτικες και φωνολογικές διαταραχές.

 


Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια SI

Σιώμου Αικατερίνη – Εργοθεραπεύτρια SI

Η Σιώμου Αικατερίνη είναι Εργοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Αθήνας Εργοθεραπείας, με εξειδίκευση στη Θεραπεία Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά Ayres (Ayres Sensory Integration ASI) και συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό σεμιναριών καθώς και εποπτειών για Εργοθεραπευτές. Από το 2012 εργάζεται κέντρα ειδικής αγωγής πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα καθώς και μαθησιακές δυσκολίες.

 


Κιουρκτσή Έφη – Εργοθεραπεύτρια SI

Κιουρκτσή Έφη - Εργοθεραπεύτρια SI 

Η Κιουρκτσή Έφη είναι πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, το έτος 2018. Είναι εγγεγραμμένη στον σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Στο πλαίσιο των βασικών σπουδών της έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου ασχολήθηκε με την αποκατάσταση ενηλίκων με εγκεφαλικά επεισόδια, παραπληγίες, τετραπληγίες και διάφορες νευρολογικές διαταραχές και στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής (Κ.Κ.Ψ.Υ.) του νοσοκομείου <<Αιγινήτειον>>, το οποίο περιελάμβανε ομαδικά προγράμματα δραστηριοτήτων καθημερινής διαβίωσης, καθώς και γνωστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Έκτοτε, εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια σε ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα, πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στην θεραπευτική προσέγγιση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης (sensory integration, module 1,2,3), παρακολουθεί μηνιαίες εποπτείες με έμπειρο εργοθεραπευτή και συμμετέχει σε σεμινάρια και ειδικές εκπαιδεύσεις ώστε να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να παραμένει ενημερωμένη σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις.

 


Σολάκη Χριστίνα – Εργοθεραπεύτρια

Σολάκη Χριστίνα - Εργοθεραπεύτρια

Η Σολάκη Χριστίνα είναι πτυχιούχος του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το έτος 2019. Είναι εγγεγραμμένη στο σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Κατά φοίτηση της στη σχολή, έκανε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Εθνικό Κεντρο Αποκατάστασης, όπου ασχολήθηκε με την αποκατάσταση ενηλίκων μετά από εγκεφαλικά επεισόδια, παραπληγίες, τετραπληγίες και άλλες νευρολογικές παθήσεις. Έκτοτε εργάζεται σε ιδιωτικά κέντρα θεραπειών, ως εργοθεραπεύτρια, στην Αθήνα και στον Πειραιά. Αναλαμβάνει και πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Πρόσφατα, ξεκίνησε εκπαίδευση στη θεραπευτική προσέγγιση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, παρακολουθεί μηνιαίες εποπτείες με έμπειρους εργοθεραπευτές, ενώ συμμετέχει συνεχώς σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για να παραμένει ενημερωμένη αναφορικά με τις νέες προσεγγίσεις.

 


Λαμπράκη Αλεξάνδρα – Ψυχολόγος ΜSc – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Λαμπράκη Αλεξάνδρα - Ψυχολόγος ΜSc - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η Λαμπράκη Αλεξάνδρα είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Έχει οκοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική και απο το Σεπτέβριου του 2017 είιναι εκπαιδευόμενη Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με το Αιγινήτειο και Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Κατά την εξαετή παραμονή της στην Αγγλία συνεργάστηκε με κρατικές δομές με σκοπό την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ατόμων με νοητικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές και παραβατική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους. Έχει διεξάγει και δημοσιεύσει ερευνητικό έργο και έχει αναλάβει την εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με θέματα αναπτυξιακών και ψυχιατρικών διαταραχών.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε να συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα πραγματοποιώντας θεραπευτικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενηλίκους καθώς και συμβουλευτική και ομάδες γονέων. Είναι εκπαιδευμένη στην θεραπεία και αποκατάσταση ατόμων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή και έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Ημέρας του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στα πλαίσια της οποίας απέκτησε εμπειρία σε ειδικούς τρόπους παρέμβασης (ABA, TEACCH,PECS, Κοινωνικές Ιστορίες). Συνεχίζει σταθερά την επιμόφωση της στο γνωστικό της αντικείμενο παρακολουθώντας σεμινάρια, συνέδρια,επιστημονικές εκπαιδεύσεις κ.α

 


Κυριακή Καγιούλη – Ψυχολόγος

Κυριακή Καγιούλη - Ψυχολόγος

Η Κυριακή Καγιούλη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο Παιδαγωγική μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και βιοϊατρικών προσεγγίσεων, με κατεύθυνση Συμπεριληπτική Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες στην ειδική αγωγή και έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση της λειτουργικότητας παιδιών με αυτισμό μέσω του εργαλείου ΕΔΑΛΦΑ.

Από το 2015 εργάζεται σε κέντρα ειδικής αγωγής προσπαθώντας να αφουγκραστεί τις ανάγκες της οικογένειας και να ανταποκριθεί στα αιτήματα τους. Παρέχει υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους σε ατομικό κι ομαδικό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Αλεξάνδρα Μπότη – Μουσικοπαιδαγωγός

Αλεξάνδρα Μπότη - Μουσικοπαιδαγωγός

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη,
International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.
Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. παίζοντας γαλλικό κόρνο και μέλος της Sinfonietta Hellenica.
Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006 έως και σήμερα.
Γράφει στίχους και μουσική. Είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α. και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.


Μπαλέση Κυριακή – Εργοθεραπεύτρια SI

Μπαλέση Κυριακή – Εργοθεραπεύτρια

Η Μπαλέση Κυριακή είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας το έτος 2010. Είναι εγγεγραμμένη στον Σύλλογο Ελλήνων Εργοθεραπευτών και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει οκταετή εμπειρία στην παιδιατρική και ψυχιατρική εργοθεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration, module 1,2,3) και σε θέματα όρασης με παράλληλη εποπτεία. Έχει επιμορφωθεί με σεμινάρια που αφορούν το ψυχόδραμα, την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, το παιχνίδι στον αυτισμό, το baby swimming. Επίσης έχει την επάρκεια χρήσης της κλίμακας ΕΔΑΛΦΑ.


Ειρήνη Μπαϊρακτάρη – Ψυχολόγος PhD

Ειρήνη Μπαϊρακτάρη – Ψυχολόγος

Η Μπαϊρακτάρη Ειρήνη έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Πρόγραμμα Ψυχολογίας), του ΕΚΠΑ. Επίσης, έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ειδίκευσης στην Σχολική Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών, ΕΚΠΑ με θέμα “Ο διαμεσολαβητικός ρόλος της αυτοεκτίμησης & της επιθετικότητας στη σχέση ανάμεσα στις γονικές πρακτικές & στον εθισμό στο διαδίκτυο”.

Από το 2011 – 2016 είχε αναλάβει αρμοδιότητες Σχολικής Ψυχολόγου σε σχολεία του Ν. Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΚΠΑ “Eκπαίδευση των παιδιών Ρομά” και συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα της κ. Χατζηχρήστου, διευθύντριας του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας. Ταυτόχρονα παρακολουθούσε και συμμετείχε στην διοργάνωση όλων των δράσεων που διεξάγονται από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας αλλά και από τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας. Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο συστημικής εκπαίδευσης και εξειδικεύεται τόσο στην αξιολόγηση όσο και στην παρέμβαση των μαθησιακών δυσκολιών. Τέλος, τα τελευταία χρόνια είναι αναπληρώτρια Σχολική ψυχολόγος σε σχολεία του νομού Αττικής, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Το κέντρο μας, επίσης, συνεργάζεται με:

Παιδοψυχίατρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αξιολογεί  τους παράγοντες (ψυχολογικούς, βιολογικούς και κοινωνικούς) που σχετίζονται με την εμφάνιση των διαταραχών της ψυχικής υγείας και παρέχει υπεύθυνη ιατρική υποστήριξη και συμβουλευτική. Οι διαταραχές αυτές μπορεί να είναι: διαταραχή της ανάπτυξης, διαταραχές συναισθήματος, ψυχωτική διαταραχή, διαταραχή διατροφής ή διαταραχές της συμπεριφορά.

Διατροφολόγο, ο οποίος συμβουλεύει και “εκπαιδεύει” τους γονείς αλλά και συμμετέχει στην αποκατάσταση των διατροφικών διαταραχών του παιδιού ή του εφήβου (παιδική παχυσαρκία, επιλεκτικότητα τροφής  κ.α.), σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα.

Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος αναλαμβάνει παιδιά με νευρολογικές διαταραχές, ώστε να επιτευχθεί η εκπαίδευση τους σε φυσιολογικά πρότυπα κίνησης και η μεγαλύτερη δυνατή κινητική ανεξαρτησία τους.

Στόχος μας είναι η συνεργασία της διεπιστημονικής ομάδας με το περιβάλλον του παιδιού ώστε να επιτευχθεί μία καλύτερη ποιότητα ζωής για αυτό και την οικογένεια του.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε παιδιά εφήβους και ενήλικες που χρήζουν παρέμβασης από τους θεραπευτές του κέντρου μας. Πραγματοποιούνται  ειδικά τεστ κατά περίπτωση και κατά της συνεδρίες γίνεται χρήση ειδικού λογισμικού. Διοργανώνονται σεμινάρια και ημερίδες η θεματολογία των οποίων ποικίλει και αφορά στην ενημέρωση γονέων και διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εφήβους, ενηλίκους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας).

Το κέντρο μας συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.