ομαδα-αισθητηριακού-παιχνιδιού

Ομάδα Αισθητηριακού παιχνιδιού.

Στο κέντρο μας πραγματοποιούνται ομάδες Αισθητηριακού παιχνιδιού για μαμάδες με τα μωρά τους.

Μέσω δραστηριοτήτων που βασίζονται στις αρχές της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης τα παιδιά διασκεδάζουν, παίζουν, εξερευνούν και ταυτόχρονα αναπτύσσουν σωματικές και κοινωνικές δεξιότητες. Τα οφέλη είναι πολλαπλά: συναισθηματική ωρίμανση, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενδυνάμωση και ομαδικότητα. Επιπλέον, οι γονείς μέσω της ενεργητικής συμμετοχής τους κατανοούν καλύτερα τα παιδιά τους και την ανάπτυξή τους, ενώ σχετίζονται μαζί τους με ισχυρούς δεσμούς.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές ομάδες:

  • Ομάδα 12 μηνών- 2,5 ετών (με συμμετοχή γονέα): Οι μικροί εξερευνητές στα πρώτα τους βήματα. Μέσα από παιχνίδι και δραστηριότητες μαθαίνουν το σώμα τους, ανακαλύπτουν το περιβάλλον, επεξεργάζονται τα παιχνίδια και κάνουν φίλους. Το Stirixiplus με την ομάδα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και βρέφη να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και να δημιουργήσουν εμπειρίες ζωής.
  • Ομάδα 2,5 ετών – 4 ετών (προαιρετική συμμετοχή γονέα): Ομαδικό παιχνίδι με γονείς και παιδιά ενώ τα παιδιά αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση και τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες τους. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία ασχολούνται με ομαδικές δραστηριότητες και είναι έτοιμα να εξερευνήσουν νέες δραστηριότητες και να αναπτύξουν τις κινητικές ικανότητες, την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητες.