επίσκεψη στο μουσειο παιδικής τέχνης

Στα πλαίσια των εξωτερικών προγραμμάτων που διοργανώνουμε για τα παιδάκια μας θα επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών.

Σκοπός του Μουσείου είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης και στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία.

Μέσω των προγραμμάτων που προσφέρει δίνει διεξόδους που ένα παιδί αλλά και κάθε ενήλικος έχουν ανάγκη προτείνοντας μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της Τέχνης και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας γενιάς νέων με ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.

Το Σάββατο 20/04/2019 θα συμμετείχαμε στο πρόγραμμα “Μόνος ή Μοναδικός; Διαφορετικότητα και Ρατσισμός”.

Μέσω του προγράμματος αυτού τα παιδιά γνώρισαν και κατανόησαν τις έννοιες της διαφορετικότητας και του ρατσισμού αντλώντας ερεθίσματα από τα εκθέματα, τα έργα ζωγραφικής και τις κατασκευές που έχουν δημιουργήσει συνομήλικοί τους, πάντα με την καθοδήγηση του ερμηνευτή, με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, με φύλλα εργασίας και αξιοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα και εικαστικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εργαστήριο ζωγραφικής, όπου κάθε παιδί δημιούργησε ατομικό έργο. Στο τέλος του προγράμματος δόθηκε εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο περιείχε υλικό για την περαιτέρω επεξεργασία του θέματος αλλά και μία πασχαλινή έκπληξη από το κέντρο μας!


Διαβάστε περισσότερα για τα ομαδικά προγράμματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.